Inkoherens

Det er mange som i disse dager kritiserer syklistene. Jeg prøver å ignorere det, men jeg er sånn skrudd sammen at jeg ikke klarer å la være å titte mellom fingrene. Det jeg får se er til tider fascinerende. Folk har veldig sterke meninger, men det er sannelig ikke alltid like lett å henge med i logikken. Hør bare her:

Syklistene driver å irettesetter bilister som liksom gjør feil i trafikken. Tror de at de er politi, kanskje? De har da ingenting med å stikke nesa si borti hvordan andre oppfører seg. Dessuten burde de ta ansvar og passe på at alle andre som sykler følger alle lover og regler til punkt og prikke.

Det bygges fullt av dyre, fine sykkelveier i dette landet, men ingen sykler der. Samtidig er det sånn at sykkelveiene er så smekkfulle av lynraske racersyklister at mange vanlige syklister ikke lenger tør å sykle.

Det er fryktelig hensynsløst av de raske syklistene å sykle blant fotgjengere og skolebarn på gang- og sykkelveien. Og å sykle på veien når det finnes gang- og sykkelveidet er hensynsløst det!

Syklister er et kjempeproblem fordi de sykler i alt for høy fart. Og plutselig blir man da liggende bak dem i snegletempo.

Disse syklistene utgjør en livsfare for alle andre i trafikken, for de må da vel skjønne at de taper i enhver kollisjon!

I Torggata kommer syklistene i 40-50 kilometer i timen, og på enkelte veier ligger de i både 70, 80, og i hundre-og-helvete, har jeg hørt. Så ettersom de ikke klarer å holde fartsgrensen burde de slett ikke få lov til å bruke veien!

I bytrafikk er det bare én ting som er mer irriterende enn syklister som sykler forbi bilen ved hvert røde lys, og det er de syklistene som ikke slipper bilistene forbi mellom hvert røde lys. Snakk om å ødelegge den gode flyten som de talløse matpakkesjåførene gjør sitt beste for å opprettholde!

Syklister er dessuten håpløst dårlig informerte om vikepliktsregler, og hvorfor i allverden sykler de i veien når det ligger en aldeles plettfri gang- og sykkelvei her? Dette er jo en forkjørsvei, for pokker!

Også klager de på feilparkerte biler i sykkelfeltet, da gitt! Forstår de ikke at det bare er å svinge rundt? Nei, syklistene er nok helt tankeløse der de tråkler seg gjennom trafikken i sikksakk og slalom.

Ikke eier de humor heller.

 

20160521 kamikazesyklist_zoom

Foto: Asgeir Rekkavik

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i sykkel, Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Inkoherens

  1. thriton sier:

    Det heter da ikke syklister i kommentarfeltene, de som hater oss kaller oss for sykelister

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s