Myte: Folk som sykler er en ensartet gruppe

20150907 per ungs pan

Per Ungs ‘Pan’ på sykkel

Det er vår, og mange finner fram sykkelen etter vinteren. Det generaliseres hyppig over syklistene i både kommentarfelt og i diskusjoner over lunchbordet. Syklistene er så uforsiktige. Syklistene er så farlige. Syklistene følger ikke trafikkreglene.

Så hvem er de da, disse syklistene?

Syklister er all slags folk på sykkel. Gruppen er temmelig inklusiv. Den omfatter både barn, voksne og eldre, friske folk, folk med lyter og handikap, folk som er for late til å gå, folk som elsker å trene, folk med barn og folk uten barn, folk som er engstelige og folk som er dumdristige, folk som er engler i trafikken, folk som har førerkort, sjåførlærere, lærerne til sjåførlærerne, og til og med folk som av forskjellige årsaker har mistet førerkortet. Hele 75% av befolkningen disponerer egen sykkel (RVU 1013/14).

Hva har de så til felles? De sykler. Det er faktisk alt!

Ellers er de like forskjellige som alle andre. Og når de ikke sykler, så gjør de helt andre ting. Til vanlig tenker de sannsynligvis ikke på seg selv som syklister i det hele tatt. De vil kanskje heller presentere seg selv som skoleelev, håndballspiller, bestemor, prest, eller for eksempel som kommunikasjonssjef hos NAF.

Voksne folk som sykler har sannsynligvis like gjennomsnittlig kjennskap til trafikk og trafikkregler som deg selv, og i likhet med deg er også de overbevist om at de kan dette bedre enn snittet. Det er bare sånn folk er.

Dersom du aldri identifiserer deg selv som en syklist, så er det fortsatt bare én vesentlig ting som skiller deg fra «syklistene», og det er at de har en erfaring som du mangler. De vet hvordan det er å sykle i trafikken.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i sykkel, sykkelmyter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Myte: Folk som sykler er en ensartet gruppe

  1. Tilbaketråkk: Inkoherens | Morten How Lode

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s