Syklister som døde i trafikken i Norge i 2013

Trygg Trafikk rapporterer at 10 syklister døde i trafikken i 2013. I databasen til Statens Vegvesen finner jeg også 10 ulykker hvor syklisten omkom. Jeg har søkt litt i nettaviser for å finne noen flere detaljer om hver enkelt dødsulykke.

April

  • Søndag 28. april, ettermiddag: en 11 år gammel gutt ble påkjørt og drept i Rakkestad. Bilføreren var en 18 åring som rett før ulykken foretok en forbikjøring av to biler foran en bakketopp. Etter forbikjøringene måtte han legge seg raskt over i eget kjørefelt for å unnvike en møtende bil. 11-åringen syklet i motsatt retning av bilen, og på venstre side av veien. Bilføreren ble tiltalt, men frikjent for uaktsomt drap.

Mai

  • Torsdag 9. mai, kl. 03:15: En 54 år gammel syklist ble påkjørt bakfra og drept på riksvei 35 i Øvre Eiker. Syklisten var utstyrt med både refleksjakke og gode lykter. Bilføreren ble tiltalt og dømt for uaktsomt drap.
  • Tirsdag 14. mai, kveld: En 35 år gammel mann ble påkjørt og drept av da en motgående hjullaster svingte av til venstre i sentrum av Kyrksæterøra. Føreren av hjullasteren ble dømt for å ha opptrådt uaktsomt, blant annet «fordi han hilste på en kollega som jobbet på høyre side av veien».
  • Lørdag 18. mai, ettermiddag: En 69 år gammel syklist på treningstur i Horten falt i en undergang og slo hodet mot veggen og gulvet. Mannen brukte sykkelhjelm, men døde likevel av hodeskader. Mannen skal ha forsøkt å unnvike en møtende jogger i det han falt.

Juni

Juli

  • Onsdag 17. juli, dagtid: En 27 år gammel mann fra Askim omkom da han ble påkjørt av toget på planovergangen ved Tornerud. Planovergangen var sikret med lyd, lys og grind. Politiet mistenker at mannen hadde musikk på ørene og at det kan ha bidratt til at han ikke fikk med seg at toget kom.

August

September

Sammenlignet med 2014 og 2015 var det i 2013 påfallende høy andel kollisjoner med motoriserte kjøretøy.

Andre relevante hendelser

  • Tirsdag 25. juni, ettermiddag: En 24 år gammel syklist ble truffet av en motgående bil som kom ut av kontroll da en eldre mann fikk illebefinnende bak rattet. Det kommer ikke helt tydelig fram i datagrunnlaget, men slik jeg forstår det overlevde syklisten, mens bilføreren senere omkom.
Reklamer
Dette innlegget ble publisert i sykkel og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s