Syklister som døde i trafikken i Norge i 2015

Til tross for en påstått økning i sykkeltrafikken har det vært relativt få dødsulykker i 2015, sammenlignet med 2014. Trygg Trafikk sine foreløpige tall sier at fem syklister omkom i trafikken i 2015. Statens vegvesens database melder i skrivende stund kun om fire dødsulykker blant syklende, men den er nok ikke helt oppdatert.

Mai

  • Tirsdag 25. mai, formiddag: En 86 år gammel mann syklet på elsykkel over et gangfelt i Vogts gate i Oslo og ble påkjørt av trikken. Mannen døde av skadene påfølgende dag. Vitner sier at han syklet over gangfeltet mens trafikksignalet viste rød mann.

Juni

  • Tirsdag 16. juni, midt på dagen: En 33 år gammel polsk stillasarbeider kolliderte med en fotgjenger i en undergang like utenfor Kårstøanlegget i Tysvær. Mannen hadde på seg en arbeidshjelm, men pådro seg likevel alvorlige hodeskader. Ti dager senere døde han av skadene. Denne dødsulykken listes foreløpig ikke i Statens Vegvesen datamateriale.

Juli

  • Søndag 11. juli, kl 03:11: En 57 år gammel mann ble funnet bevisstløs, og med alvorlige nakkeskader ved sykkelen i Mosjøen. Han døde av fallskadene et par dager senere.

August

  • Tirsdag 18. august, ettermiddag: En 72 år gammel mann fra Lillehammer fikk et illebefinnende og falt om i grøfta på vei opp Hundersætervegen i Øyer. Mannen ble skadet i fallet, og livet stod ikke til å redde. Statens vegvesen, som oppgir ulykkesdatoen til 17. august, skriver om denne ulykken at mannen ble «skadd mot eksteriør».
  • Søndag 23. august, tidlig morgen: Klokken 05:55 ble en 62 år gammel kvinne funnet alvorlig skadet etter en velt på el-sykkel i Tinnheiaveien i Kristiansand. Hun døde av skadene dagen etter. En bekjent av kvinnen forsøkte å legge skylden for ulykken på en mann fra samme miljø, men hun er nå dømt for falsk forklaring.

Andre relevante hendelser

Det er ikke alltid så lett å matche tallene til faktiske hendelser. Ny informasjon dukker stadig opp, og ikke all denne informasjonen er lett tilgjengelig. For eksempel omklassifiserte Trygg Trafikk såvidt jeg kan se et dødsfall fra syklende til gående i løpet av oktober. Jeg tar derfor med et par andre hendelser som kanskje er relevante.

  • Tirsdag 26. mai, 14:56: En ti år gammel gutt omkom etter å ha blitt påkjørt med hjullaster i forbindelse med bygging av gang- og sykkelvei i Gerdrum. Det var lenge uklart hvorvidt gutten syklet eller gikk, men det ser ut som om gutten nå regnes som gående. «gutten var ute og syklet», skriver avisene nå. Sjåføren av hjullasteren ble drømt for uaktsomt drap.
  • Søndag 21. juni, 03:44: Mann funnet liggende ved sykkelen på Sørsvegen i Namsos. Erklært død kort tid senere. Politiet konkluderte med at mannen hadde hatt et illebefinnende. Ikke registrert hos Statens vegvesen som ulykke.

Heldigvis er dette et tynt datagrunnlag å trekke noen konklusjoner ut fra. Jeg noterer meg likevel at tre av hendelsene skjedde natt til søndag. Det er ikke umulig at rus var en faktor i en eller flere av disse. De fleste av de forulykkede er også «godt oppe i årene».

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Syklister som døde i trafikken i Norge i 2015

  1. Tilbaketråkk: Syklister som døde i trafikken i Norge i 2013 | Morten How Lode

  2. Tilbaketråkk: Syklister som døde i trafikken i Norge i 2016 | Morten How Lode

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s