“Syklister burde ikke få lov til å bruke veien siden de ikke betaler veiavgift”

Veiavgift er et ikke-eksisterende begrep. Bileiere betaler riktignok årsavgift for motorvogn, men de pengene blir ikke øremerket veibygging.

Forøvrig er det mange syklister som eier ett eller flere motorkjøretøy og dermed betaler årsavgiften. Årsavgiften begrunnes visstnok med miljøhensyn, og er i så måte en avgift som neppe burde utvides til å inkludere sykler.

Det nærmeste man kommer veiavgift må være bompenger, som finansierer undersjøiske tunneller, motorveier og lignende. Der sykler ingen, og bomringene rundt storbyene er spesifikt installert for å redusere biltrafikken så der ville det være lite hensiktsmessig å belaste syklister økonomisk.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i sykkel, sykkelmyter og merket med . Bokmerk permalenken.

2 svar til “Syklister burde ikke få lov til å bruke veien siden de ikke betaler veiavgift”

  1. Spaceman Spiff sier:

    Du må huske at veiavgiften ble innført som en luksusskatt på de få rike som hadde råd til ha en eller annen form for kjøretøy… Så har det vært en billig og enkel måte å fortsette å inndrive penger på. Det har altså null og niks med miljø å gjøre. Dessuten er det ikke et helt uvesentlig element at man skal «betale for bruken». Med det mener jeg ikke at veiavgiften er utslagsgivende, men det er noe spesielt at en viss gruppe skal betale for at alle andre skal komme seg på jobb før dem… Heldigvis bor jeg ikke i Osloområdet lengre…

  2. mortenlode sier:

    Fra 2008 fikk avgiften en miljøpolitisk begrunnelse, hevdes det på wikipedia. Om den ble videreført som en luksus-skatt ville den vel heller neppe være relevant for syklister, med mindre luksus har blitt veldig billig i det siste. Pengene er uansett ikke øremerket veiprosjekter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s